Pedalens Pågar står för glad Rock'n'Roll med mottot att ingen under en spelning skall kunna sitta still.

Efter några år är så äntligen en ny skiva klar - ?De e Bara Rock n Roll?. Den består till stor del av gamla Kallelåtar, som vi fört med oss in i tjugohundratalet, fortfarande musik som både rockar och rullar men med lite tyngre sound. Det är vårt bidrag till att hålla Kalles minne och hans låtar levande.

Ladda ner:

De é Bara Rock´n Roll
Smakprov från nya skivan kan laddas ner här.

spelningar
gästbok
galleri
kontakt
press
- Blåa sko´
- Jonnie
- Tuffa Uffe
- Houndans kvinna
startsida

Press

PRESSRELEASE
Pedalens Pågar består av fyra bandmedlemmar som spelar Skånsk Rock n Roll baserad på gamla Kal P Dal låtar.

-Janne Knuda
basgittarist Startade på 70-talet i Lund tillsammans med Hugh Cornwell Johnny Sox, som sedermera blev Stranglers. Efter ett år i England blev hemlängtan för stor och Janne åkte tillbaka till Lund där han på nytt träffade Kalle och planerna på ett band tog åter fart. -75  fick Kal P Dal o Pågarna ett namn och sedan dess var Janne Kalles vän och vapendragare fram till hans bortgång -85. Det tog ett år innan spelglädjen åter infann sig , men då startades Pedalens Pågar och på den vägen är det. Bandets samordnare och allt i allo.

-Jan Morge
Gitarist och hårdrockslegend från 70-talet, med egna bandet Eurrock . Morge är en konstnär inom musiken och alla, som hade med musik att göra, har nog någon gång varit i hans studio . -79 började han spela med Kal P Dal och följde honom till slutet. Morge o Janne följdes åt och tillsammans bildade dom Pedalens Pågar, där Morge även står som producent för utgivna skivor, samt har det musikaliska ansvaret i bandet.

-Nicklas Andersson
Trummis, känd från olika konsultationer inom musiken allt från jazz till Rock n Roll, har även varit i USA och prövat lyckan. ?03 började han spela med Pedalens Pågar och är bandets glädjespridare med glimten i ögat.

-Lars Lindskoug
sångare, står på scen även i det egna bandet och har sedan barndomen både sjungit och trollbundit det motsatta könet. Började sjunga med Pedalens Pågar ?04 Skriver gärna egna texter, som kan komma tillgodo på nästa skiva , utan tvekan bandets charmknutte.

--------------------------------------------------------------------------------------